icon BEL 076 520 55 66

10 Tips voor het optimale gebruik van (winkel)verlichting

Tip 1: Zorg ervoor dat je verlichting op orde is
Defecte lampen of armaturen in uw winkel zorgen al snel voor een armoedige uitstraling.


Tip 2: Geef uw etalage extra aandacht
De etalageverlichting is wellicht de belangrijkste verlichting van de winkel. Toch zie je vaak dat deze slecht verlicht zijn en je slecht naar binnen kunt kijken vanwege spiegeling. In tegenstelling tot wat veel mensen denken heeft u in uw de etalage veel kunstlicht nodig.


Tip 3: Vermijd het dicht zijn effect
"Oh, u bent wel open?! Vanaf buiten lijkt het alsof u gesloten bent” is een veel gehoorde klacht. Zorg ervoor dat er voldoende en de juiste verlichting aanwezig is om het dicht-zijn effect tegen te gaan.


Tip 4: Laat u informeren
Laat u goed informeren over LED verlichting alvorens hierop over te gaan. Veel winkeliers laten zich te veel verleiden door de lage prijzen en aanbiedingen op internet en komen er later achter dat er onvoldoende licht is of niet de juiste lichtkleur.


Tip 5: Accentueer!
Wanneer u zich verplaatst in uw klant en de winkel binnenkomt, zijn dan uw belangrijkste verkoop items wel goed verlicht? Zorg voor een ‘’spot-light” op uw hot-selling items. Dit verhoogt de omzet en draagt bij aan een gezelligere winkel.


Tip 6: Verlichting is een vak 
Laat u goed voorlichten als u nieuwe verlichting wilt aanschaffen. Haal er een expert bij. Vraag naar garantie, kwaliteit en service.


Tip 7: Verlichting zelf installeren
Om kosten te besparen is verlichting heel goed zelf te installeren wanneer u een beetje handig bent. Zorg wel voor een goed lichtplan met de juiste armaturen!


Tip 8: Kies de juiste lichtkleur
LED verlichting kent vele lichtkleuren. Speciaal voor de retail maakt Philips lichtkleuren zoals PremiumWhite en CrispWhite. De lichtkleur is mede bepalend voor de uitstraling van uw winkel. Vraag uw lichtadviseur om demo’s mee te nemen zodat u kunt bepalen welke lichtkleur het best bij uw winkel en uw producten past.


Tip 9: Heeft u een diepe winkel?
Zorg dan voor een hoger lichtniveau achter in de zaak. Hierdoor voorkomt u dat uw klanten voor in de winkel blijven hangen en zorgt u ervoor dat u meer rendement heeft uit uw gehele winkel.


Tip 10: Vraag om garantie!
Goede LED verlichting voor uw winkel heeft tegenwoordig een minimale garantie van 5 jaar. Let hierop of vraag erom als u tot aankoop overgaat. Dit is vaak al langer dan de terugverdientijd en zo loopt u dus geen risico. Zorg dat u met een partij in zee gaat die al jaren ervaring heeft in de winkelverlichting, want verlichting is een vak!